Overige acties

Statiegeld

unicef starren

Een UNICEF Statiegeld-zuil bij Plus Starren aan de Beente 86 aan de rand van Heugem Maastricht.

Een statiegeldzuil van UNICEF in de supermarkt is een sympathieke en eenvoudige manier om met kleine bijdragen het kinderwelzijn in de wereld te bevorderen. In diverse supermarkten in Zuid Limburg staan ze of hebben zuilen gestaan. We hopen natuurlijk dat supermarkt-beheerders of eigenaren bereid zijn een bepaalde tijd hun statiegeld-bonnen te doneren aan UNICEF. Belangstellenden voor deze statiegeld-actie kunnen zich uiteraard via een contactmail of per telefoon melden

Bridge-drive

Bridgedrive Bunde

Elk jaar in november wordt de landelijke bridge-drive Harten Troef voor UNICEF in tal van plaatsen georganiseerd. Een nieuwe traditie binnen UNICEF, die hartverwarmende resultaten oplevert. Overal in Nederland melden bridgeliefhebbers en bridgeclubs zich aan, omdat de combinatie van een gezellige kaartmiddag en geld ophalen voor UNICEF ze zo aanspreekt. Zo is er op 25 november 2018 wederom een bridge-drive gehouden in Bunde en op 2 december 2018 in het Koetshuis Kasteel Rijckholt. Naast het kaarten staat gezelligheid voorop met koffie, Limburgse vlaai, een drankje en een tombola of verloting met mooie prijzen. De beide bridgedrives brachten samen € 1.500 voor Unicef op. Chapeau !

bridgedrive1

bridgedrive2

 

Wenskaarten en kado-artikelen verkoop

unicef wenskaarten

Ook een lange traditie bij UNICEF : verkoop van wenskaarten en kado-artikelen in de aanloop naar de feestdagen. Natuurlijk gebeurt veel verkoop van UNICEF-kaarten tegenwoordig per internet, waar ook de catalogus geraadpleegd kan worden. In Maastricht zijn de vrijwilligers van UNICEF vooral actief in Centre Ceramique vanaf half november tot half december. Maar ook bij het United World College, Plus Starren en Albert Heijn’s werden in 2018 wenskaarten en anderen artikelen ten behoeve van UNICEF verkocht. Daarmee wordt nog altijd een mooie marge en opbrengst gegenereerd, die de kinderen in de wereld met steun van UNICEF ( eigenlijk de kopers van wenskaarten etc. ) vooruit helpt. Waarvoor dank.