Over

Dit is de site van het regionale comité Unicef Maastricht & Mergelland, kortweg Unicef Regio Maastricht. Voor de landelijke site van UNICEF Nederland wordt verwezen naar :   https://www.unicef.nl/

In Nederland zijn er naast het hoofdkantoor in Den Haag ca. 60 regionale afdelingen ( RCU’s ) actief. Per universiteitsstad is er ook een Studentteam. Vrijwilligers brengen zo overal de landelijke en regionale campagnes onder aandacht van het publiek. Ze organiseren jeugdlopen, tennis-masters, bridge- drives etc. en verkopen in december wenskaarten. Veel activiteiten zijn voor of met kinderen. Ook voorlichting zoals gastlessen op basisscholen, bij service-clubs en organisaties vinden veelvuldig plaats. We onderhouden contacten met bedrijven, die activiteiten sponsoren of bijv. bij hun jubileum een bijdrage willen leveren voor het werk van Unicef. In Nederland is Unicef specifiek actief voor kinderen in AZC’s en spant zich vanuit Nederland wereldwijd in voor kinderrechten en de leniging van noodsituaties.

De RCU Maastricht en Mergelland probeert met acties en voorlichting de bekendheid van Unicef bij het publiek te onderhouden en te vergroten en fondsen voor de organisatie te verwerven. De RCU komt graag in contact met particulieren, clubs, organisaties en bedrijven in Maastricht & Mergelland, die dit werk op een of andere wijze wil ondersteunen. Zie contactgegevens.

Zie ook onze Fb-site  : https://www.facebook.com/unicefmaastricht/

Unicef foto over