UNICEF SPEUR-/WANDEL en JEUGDLOPEN

Op zondag 25 september mocht Unicef in het kader van de Sfeervol Meerssen Run de Unicef Jeugdloop organiseren. Het werd een groot succes met 150 rennende kinderen, mooi weer, veel sfeer, publiciteit voor Unicef en € 800 sponsor-opbrengst. Iedere deelnemer kreeg bij aankomst een gratis T-shirt, een appel, waterflesje, een Unicef wereldballetje etc. Dank aan de organisatie van de Sfeervol Meerssen Run en onze sponsors Cube store Limburg, AH Bunde Dijkstra en Drukkerij Maenen. Op naar 2023 !

De groep 4 – 6 jaar aan de start.

Een indruk van het Unicef springkussen en boog met beachvlaggen.

Onder : het Unicef springkussen was druk bezocht.

Unicef ondersteunt ruimhartig de jeugdlopen met allerlei spullen.

De succesvolle maar geïmproviseerde Unicef Jeugdloop 2020 op de J.F. Kennedyschool in Maastricht

De JF Kennedy school ( Belfort, Maastricht ) Unicef Jeugdloop 2020

‘ Gezonde voeding en bewegen ‘ met Unicef

Basisschool John F. Kennedy in Belfort-Maastricht, in het bezit van het vignet ‘gezonde school’, organiseerde in de periode 5 t/m 10 maart jl. een themaweek over Gezonde voeding en Bewegen.

In dat kader verzorgde Unicef Maastricht & Mergelland , onderdeel van dé Kinderrechtenorganisatie van de VN, een thema-les in alle 22 school-groepen over ‘honger-ondervoeding-gezond eten’.

Het was een onderwerp dat enorm aansprak en waar de leerlingen, ieder op het eigen niveau, veel van opgestoken hebben.

Thematafels en posters gaven in dié periode aan de school een ‘Unicef-look’.

De Gezonde Week zou op vrijdag 13 maart met de Unicef sponsorloop afgesloten moeten worden, ware het niet dat hét virus uitbrak.

Vrijdag 11 september jl. heeft deze sponsorloop alsnog in time-slots buiten op de speelplaats van de school op een verantwoorde manier plaatsgevonden, zij het in een minder uitbundige setting. Echter de opbrengst was met € 3.769,55 hartverwarmend en overweldigend!

Unicef bedankt kinderen ( en ouders) alsmede alle docenten en de schoolleiding voor de geweldige inzet en flexibiliteit. Zó fijn dat jullie Unicef en dus jullie leeftijdgenootjes elders hiermee enorm geholpen hebben!

Hier in Nederland heeft een groep kinderen het al moeilijk, zeker nu, echter wereldwijd zal het leed voor kinderen door Covid-19 alleen nog maar ellendiger geworden zijn . Door jullie betrokkenheid kunnen er heel veel “plumpy nuts”(de zeer voedzame pindakaasreep) aangeschaft worden om ernstig ondervoede kinderen te helpen weer op gewicht te komen. In de lessen hebben we hier uitvoerig over gesproken. De opbrengst van bijna € 3800,- wordt dus heel doelgericht besteed!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is jfk-unicef2.jpg

UNICEF JEUGDLOOP 2020 Jekerdal is uitgesteld i.v.m. de corona-crisis tot 2021.

De UNICEF JEUGDLOOP in Sportpark Jekerdal Maastricht op zondag 19 april 2020 is uitgesteld tot 2021 i.v.m. corona. Hopelijk in 2021 weer spellen, muziek, waterkar met smaakjes, springkussen, medailles en voor iedere deelnemer een herinnering en appel. Inschrijven tzt.

Meedoen is mogelijk voor kinderen van de basisschool groepen 1 t/m 8. Afhankelijk van de leeftijd wordt 500 tot 1300 meter gelopen over de atletiekbaan. Atletiek Maastricht verzorgt het sportieve deel. Altijd is er een aandenken en prijsjes.
D
e inschrijving is pas definitief als wij het inschrijfgeld hebben ontvangen.
Maak € 3 per deelname over op onderstaande rekening o.v.v. “Naam hoofddeelnemer – UNICEF Jeugdloop AM“. Extra donatie per bank mag, maar hoeft niet.

Rekeninghouder: Reg. Comite Unicef Maastricht
IBAN: NL56 INGB 0005 6657 52

Unicef Jeugdloop 2020 A

 

Naast de loop zijn er gezellige spellen op het middenterrein (incl. springkussen) en versnaperingen ( appel, suikerspin, water met vers geperst fruitsmaakje etc. ) voor iedereen. Meedoen kost € 3 per kind ten bate van Unicef ( dat wordt besteed aan betere voeding voor kinderen op de vlucht voor oorlog of klimaat ).

Kinderen kunnen desgewenst samen met ouders, familie, buren en vrienden hun loop in (honderden) meters extra laten sponsoren, hetzij met een eigen sponsoractie of de algemene sponsoractie voor deze loop. Betalingen lopen via Ideal. Gebruik voor beiden de onderstaande link ( de link kan ook verspreid worden via Whatsapp ).

https://helpmee.unicef.nl/6930

Unicef Jeugdloop 2020 B

Unicef organiseert in Nederland per jaar zo’n 40 jeugdlopen met ca. 9000 kinderen, die rennen ten behoeve van kinderen in nood. Deze jeugdlopen brachten in 2019 zo’n €  250.000 op ten behoeve van het werk van Unicef. Gezond bewegen voor Unicef is het motto.

unicefuwc1

unicefuwc2

Even terugkijken naar de Jeugdloop 2018. Mooi weer en zeker 160 kinderen aan de start  ( incl. AZC-kinderen ) , vooral groepen 1 t/m 4. Een mooie warming up met Patrick van de Weijer ( zie video ) en ook RTV Maastricht van de partij (zie de link naar de uitzending hier beneden  ). Hartverwarmende sponsoracties van 3 kinderen, die ( samen ) € 319 inzamelden voor het goede doel, nl. stichten van scholen door Unicef in de strijd tegen kinderarbeid. Iedereen bedankt voor meedoen, steun ( ook de vrijwilligers van Atletiek Maastricht en Unicef ) en de mooie ontspannen sfeer.

Voor verslag RTV Maastricht over jeugdloop in Vitrien 22/2018  : druk op de volgende link                      https://www.rtvmaastricht.nl/tv/vitrien/114887025

jeugdloop1

jeugdloop2

jeugdloop3

jeugdloop4

jeugdloop5

 

Een oude traditie van zo’n 10 jaar terug ( met 1000 deelnemers ) is  hersteld. De Unicef Jeugdloop Maastricht is er weer. De edities 2017 en 2018 waren succesvol met resp. 80 en 160 kinderen, veel ouders en opa’s en oma’s. Een mooie sfeer en sportieve prestaties in alle leeftijden. Dat alles perfect georganiseerd samen met Atletiek Maastricht. De Jeugdloop van UNICEF is bewegen voor het goede doel. Dat is twee maal goed.

Een herinnering aan de UNICEF Jeugdloop 1990. Toen nog door de binnenstad van Maastricht. Dank aan Kirsten Smits voor de foto

UnicefJeugdloop1990

Vanaf 2017 wordt de UNICEF Jeugdloop georganiseerd op de atletiekbaan van Sportpark Jekerdal, beschikbaar gesteld door Atletiek Maastricht. Sportpark Jekerdal ligt in het prachtige Jekerdal.

Volg of like ook onze Fb-site Unicef Maastricht Mergelland  :                               https://www.facebook.com/unicefmaastricht/

De UNICEF Jeugdloop Maastricht wordt georganiseerd door het Regionaal Comité UNICEF Maastricht/Mergelland in samenwerking met Atletiek Maastricht.

Unicefjeugdloopsponsors

Heeft u nog vragen over de Jeugdloop neem dan contact op met:
Vincent Köhler
Regionaal Comité UNICEF Maastricht & Mergelland
06 13 268 239
unicefregiomaastricht@gmail.com