Jeugdlopen

Unicef organiseert in Nederland per jaar zo’n 40 jeugdlopen met ca. 9000 kinderen, die rennen ten behoeve van kinderen in nood. Deze jeugdlopen brachten in 2017 zo’n €  242.000 op ten behoeve van het werk van Unicef. Gezond bewegen voor Unicef is het motto.

In 2019 staat de Maastricht Unicef Jeugdloop in Sportpark Jekerdal gepland voor zondag 14 april. Daaraan voorafgaand zal op woensdag 27 maart 2019 tevens een charity-run plaatsvinden op het UWC in Maastricht ten behoeve van Unicef.

 

UWC Jeugdloop

De Jeugdloop Jekerdal 2018 zit er op. Mooi weer en zeker 160 kinderen aan de start ( incl. AZC-kinderen ) , vooral groepen 1 t/m 4. Een mooie warming up met Patrick van de Weijer ( zie video ) en ook RTV Maastricht van de partij (zie de link naar de uitzending hier beneden  ). Hartverwarmende sponsoracties van 3 kinderen, die ( samen ) € 319 inzamelden voor het goede doel, nl. stichten van scholen door Unicef in de strijd tegen kinderarbeid. Iedereen bedankt voor meedoen, steun ( ook de vrijwilligers van Atletiek Maastricht en Unicef ) en de mooie ontspannen sfeer.

 

Voor verslag RTV Maastricht over jeugdloop in Vitrien 22/2018  : druk op onderstaande link

https://www.rtvmaastricht.nl/tv/vitrien/114887025

jeugdloop1

jeugdloop2

jeugdloop3

jeugdloop4

jeugdloop5

 

Een oude traditie van zo’n 10 jaar terug ( met 1000 deelnemers ) is  hersteld. De Unicef Jeugdloop Maastricht is er weer. De edities 2017 en 2018 waren succesvol met resp. 80 en 160 kinderen, veel ouders en opa’s en oma’s. Een mooie sfeer en sportieve prestaties in alle leeftijden. Dat alles perfect georganiseerd samen met Atletiek Maastricht. De Jeugdloop van UNICEF is bewegen voor het goede doel. Dat is twee maal goed.

Een herinnering aan de UNICEF Jeugdloop 1990. Toen nog door de binnenstad van Maastricht. Dank aan Kirsten Smits voor de foto

UnicefJeugdloop1990

Vanaf 2017 wordt de UNICEF Jeugdloop georganiseerd op de atletiekbaan van Sportpark Jekerdal, beschikbaar gesteld door Atletiek Maastricht. Sportpark Jekerdal ligt in het prachtige Jekerdal.

Volg of like ook onze Fb-site Unicef Maastricht Mergelland  :                               https://www.facebook.com/unicefmaastricht/

Inschrijfformulier Jeugdloop 2019 :

_________________________  Klik op ieder in te vullen element :

 

___________________________________________________________________________

 

Meedoen is mogelijk voor kinderen van de basisschool groepen 1 t/m 8. Afhankelijk van de leeftijd wordt 500 tot 1300 meter gelopen over de atletiekbaan. Atletiek Maastricht verzorgt het sportieve deel. Altijd is er een aandenken en prijsjes.
D
e inschrijving is pas definitief als wij het inschrijfgeld hebben ontvangen.
Maak € 3 per deelname over op onderstaande rekening o.v.v. “Naam hoofddeelnemer – UNICEF Jeugdloop AM“. Extra donatie per bank mag, maar hoeft niet.

Rekeninghouder: Reg. Comite Unicef Maastricht
IBAN: NL56 INGB 0005 6657 52

Naast de loop zijn er gezellige spellen op het middenterrein (incl. springkussen) en versnaperingen ( appel, suikerspin, water met vers geperst fruitsmaakje etc. ) voor iedereen. Meedoen kost € 3 per kind ten bate van Unicef ( dat wordt besteed aan tegen gaan kinderarbeid door scholen te stichten ).

 

unicefjeugdloop3foto's

De UNICEF Jeugdloop Maastricht wordt georganiseerd door het Regionaal Comité UNICEF Maastricht/Mergelland in samenwerking met Atletiek Maastricht.

Unicefjeugdloopsponsors

Heeft u nog vragen over de Jeugdloop neem dan contact op met:
Vincent Köhler
Regionaal Comité UNICEF Maastricht & Mergelland
06 13 268 239
unicefregiomaastricht@gmail.com