UNICEF JEUGDLOOP 2020

UNICEF JEUGDLOOP 2020 STAAT OP VOOR ZONDAG 19 APRIL 2020

Ondanks het koude weer met wat regen kijken we terug op een geslaagde UNICEF Jeugdloop 2019. Ca. 160 deelnemende kinderen presteerden op grootste wijze tijdens hun loop. Ook de sfeer was goed en af en toe kwam er zelfs een flauw zonnetje. De kinderen brachten een mooie opbrengst bij elkaar voor Unicef door sponsoracties, inschrijfgeld en extra’s, waarvoor dank. Bijzonder waren de warming-ups door Patrick van de Weijer en Dansschool Reality.

Jeugdloop 2019

 

Meedoen is mogelijk voor kinderen van de basisschool groepen 1 t/m 8. Afhankelijk van de leeftijd wordt 500 tot 1300 meter gelopen over de atletiekbaan. Atletiek Maastricht verzorgt het sportieve deel. Altijd is er een aandenken en prijsjes.
D
e inschrijving is pas definitief als wij het inschrijfgeld hebben ontvangen.
Maak € 3 per deelname over op onderstaande rekening o.v.v. “Naam hoofddeelnemer – UNICEF Jeugdloop AM“. Extra donatie per bank mag, maar hoeft niet.

Rekeninghouder: Reg. Comite Unicef Maastricht
IBAN: NL56 INGB 0005 6657 52

Unicefjeugdloopflyer2019voor

Naast de loop zijn er gezellige spellen op het middenterrein (incl. springkussen) en versnaperingen ( appel, suikerspin, water met vers geperst fruitsmaakje etc. ) voor iedereen. Meedoen kost € 3 per kind ten bate van Unicef ( dat wordt besteed aan kinderen op de vlucht voor oorlog of klimaat ).

Kinderen kunnen desgewenst samen met ouders, familie, buren en vrienden hun loop in (honderden) meters extra laten sponsoren, hetzij met een eigen sponsoractie of de algemene sponsoractie voor deze loop. Betalingen lopen via Ideal. Gebruik voor beiden de onderstaande link ( de link kan ook verspreid worden via Whatsapp ).

https://helpmee.unicef.nl/lopenvoorunicef/2-6122

Unicefjeugdloopflyer2019achter

Unicef organiseert in Nederland per jaar zo’n 40 jeugdlopen met ca. 9000 kinderen, die rennen ten behoeve van kinderen in nood. Deze jeugdlopen brachten in 2019 zo’n €  250.000 op ten behoeve van het werk van Unicef. Gezond bewegen voor Unicef is het motto.

unicefuwc1

unicefuwc2

Even terugkijken naar de Jeugdloop 2018. Mooi weer en zeker 160 kinderen aan de start  ( incl. AZC-kinderen ) , vooral groepen 1 t/m 4. Een mooie warming up met Patrick van de Weijer ( zie video ) en ook RTV Maastricht van de partij (zie de link naar de uitzending hier beneden  ). Hartverwarmende sponsoracties van 3 kinderen, die ( samen ) € 319 inzamelden voor het goede doel, nl. stichten van scholen door Unicef in de strijd tegen kinderarbeid. Iedereen bedankt voor meedoen, steun ( ook de vrijwilligers van Atletiek Maastricht en Unicef ) en de mooie ontspannen sfeer.

 

Voor verslag RTV Maastricht over jeugdloop in Vitrien 22/2018  : druk op de volgende link                      https://www.rtvmaastricht.nl/tv/vitrien/114887025

 

jeugdloop1

jeugdloop2

jeugdloop3

jeugdloop4

jeugdloop5

Een oude traditie van zo’n 10 jaar terug ( met 1000 deelnemers ) is  hersteld. De Unicef Jeugdloop Maastricht is er weer. De edities 2017 en 2018 waren succesvol met resp. 80 en 160 kinderen, veel ouders en opa’s en oma’s. Een mooie sfeer en sportieve prestaties in alle leeftijden. Dat alles perfect georganiseerd samen met Atletiek Maastricht. De Jeugdloop van UNICEF is bewegen voor het goede doel. Dat is twee maal goed.

Een herinnering aan de UNICEF Jeugdloop 1990. Toen nog door de binnenstad van Maastricht. Dank aan Kirsten Smits voor de foto

UnicefJeugdloop1990

Vanaf 2017 wordt de UNICEF Jeugdloop georganiseerd op de atletiekbaan van Sportpark Jekerdal, beschikbaar gesteld door Atletiek Maastricht. Sportpark Jekerdal ligt in het prachtige Jekerdal.

Volg of like ook onze Fb-site Unicef Maastricht Mergelland  :                               https://www.facebook.com/unicefmaastricht/

De UNICEF Jeugdloop Maastricht wordt georganiseerd door het Regionaal Comité UNICEF Maastricht/Mergelland in samenwerking met Atletiek Maastricht.

Unicefjeugdloopsponsors

Heeft u nog vragen over de Jeugdloop neem dan contact op met:
Vincent Köhler
Regionaal Comité UNICEF Maastricht & Mergelland
06 13 268 239
unicefregiomaastricht@gmail.com