Blog

Deze blog is vooral bedoeld om lezers op de hoogte te houden van actuele en afgeronde bijzondere activiteiten van UNICEF Maastricht & Mergelland in heden, verleden en toekomst. Reacties zijn uiteraard altijd welkom.

 

unicefpaulvanvlietnalatenschappen

Een bijzonder accent voor 2019 is de aandacht, in navolging van de acties in de pers, voor giften en legaten bij overlijden. Uiteraard een onderwerp dat door iedereen, die daarover denkt, ‘gewikt en gewogen’ moet worden. Vrijwilligers van de afdeling zijn zeer wel bereid aan individuele personen en groepen daarover voorlichting te geven dan wel een gesprek te voeren. Neem gerust contact op. Zie de contactgegevens.

 

unicefwinterdeken

Bij gelegenheid van ons ‘podium’ bij Albert Heijn vestigingen in 2017 en 2018 hebben we ook uitdrukkelijk de ‘winterdeken-actie’ van UNICEF gepromoot. Dat resulteerde in ettelijke uren in sponsoring van 100 winterdekens van € 5 per stuk ten behoeve van de vluchtelingen in Syrië en Libanon. Wat een mooi resultaat.

 

 

unicefahzaterdag

Op zaterdag 16 december 2017 gaf de net geopende nieuwe winkel van Albert Heijn aan de Scharnerweg in Maastricht een ‘podium’ aan UNICEF Maastricht & Mergelland om het werk van UNICEF voor kinderen te promoten. De klanten van AH konden o.a. wenskaarten en kado-artikelen kopen. De reacties en opbrengst waren hartverwarmend. Een herhaling in 2018, ook bij andere Albert Heijn Supermarkten, heeft plaatsgevonden. De opbrengst van de verkochte kaarten en artikelen wordt gevoegd bij de reguliere verkopen in Centre Ceramique in de weken, voorafgaand aan Kerstmis. Zo ook de opbrengst van de verkoop in het United World College. Samen weer een mooie steun voor het werk van de UNICEF. Ook de vrijwilligers waren enthousiast over de reacties. Dank aan AH Scharnerweg voor de gastvrijheid.

 

Unicefvliek

Op 14 mei 2017 vond een prachtig evenement plaats in Kasteel Vliek nabij Meerssen. De Soroptimisten Zuid-Limburg en de Rotary Gulpen-Vaals organiseerden een sfeervolle Ladiesfair kledingbeurs. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Na afloop mocht UNICEF Maastricht & Mergelland een cheque van € 10.000 in ontvangst nemen. Chapeau voor de organisatoren met dit resultaat en de geslaagde Ladiesfair-beurs met veel ambiance.

Wellicht een idee voor andere potentiële organisatoren.