Unicef City Tour

Jacvandeboogard

De volgende stadswandeling in Maastricht met Jac van de Boogard staat op het programma voor vrijdag 25 oktober 2019 om 14.00 uur. Inschrijven via formulier hier onder. Er zijn nog enige plekken.

UNICEF heeft de bekende Maastrichtse cultuurhistoricus Jac van den Boogard ( hij kent de stad als geen ander ) bereid gevonden een stadswandeling te verzorgen voor UNICEF Maastricht en Mergelland op 25 oktober 2019 a.s. om 14.00. De wandeling duurt ca. 2,5 uur en leidt van beginpunt Centre Ceramique in Wyck via een mooie stadsroute naar eindpunt St. Servaasbrug. We sluiten gezamenlijk af bij Cafe Het Pothuiske aan Het Bat 1, waar UNICEF Maastricht & Mergelland nog een koffie, bier of wijn aanbiedt. De deelname-prijs is € 15 per persoon en komt ten goede aan hulp voor UNICEF-kinderen. Inschrijven via onderstaand formulier. Maximaal 25 deelnemers. De beschrijving onder het inschrijfformulier geeft inzicht in de rondleiding.

Maak uw € 15 p.p. over naar rekeninghouder:   

Reg. Comite Unicef Maastricht
IBAN: NL56 INGB 0005 6657 52

Stadswandeling ‘Maastricht tussen oud en nieuw’ voor UNICEF

In de continue stedenbouwkundige ontwikkeling van Maastricht vanaf de Romeinse tijd tot het Maastricht van nu, schuilt een ‘uniek’ verhaal, liever nog: een vat vol verhalen.Verhalen over de oude stad, verhalen over de nieuwe stad, verhalen over de Maastrichtenaren en hun stad. In deze rondleiding neem ik u graag mee op pad door de geschiedenis van de oude stad aan de Maas, we gaan kijken naar de sporen van al die geschiedverhalen die de Maastrichtenaren in hun stad hebben achtergelaten en al wandelend door de stad ontdekken we dat de sporen van de vijf historische stadsidentiteiten van Maastricht overal aanwezig zijn… we gaan terug in de tijd van Maastricht als – recent – Europese stad, als vroege industriestad, als vestingstad, als religieuze stad en als Romeinse stad, van het Verdrag van Maastricht zoals dat wordt gememoreerd op Plein 1992 naar Romeins Maastricht – het plein Op de Thermen naar de kerk van stadspatroon Sint Servatius en de fabrieken van Petrus Regout.De wandeling gaat van start op Plein 1992 met een bezoek aan de historische stadsmaquette uit ca 1750 en eindigt bij de spil van de Maastrichtse stadsgeschiedenis, de oude Sint-Servaasbrug.

Uw gids is Jac van den Boogard.

 

UNICEF biedt ook in Maastricht en Aken ook GUIDED TOURS aan met de ervaren gids René Brouwers ( UNICEF vrijwilliger ). De fee voor zo’n tour is dan volledig bestemd als donatie voor UNICEF en wordt overgemaakt op de rekening van de penningmeester van UNICEF Regio Maastricht. Uiteindelijk wordt het bedrag aangewend voor al de goede kinderdoelen, die UNICEF steunt in  de wereld. De tour kan desgewenst ook in Duits of Engels. GUIDED TOURS in English and German possible.

getyourguide19

De monumentale binnenstad van Maastricht leent zich uitstekend voor een rondleiding met een UNICEF-gids. U hoort verhalen over het ontstaan en de historie van de stad in haar reeds 2000-jarig bestaan. Een gezellige pauze onderweg is altijd mogelijk. Ook kan de nadruk liggen op de industriële geschiedenis van de stad. Deze wandeling concentreert zich dan op het Sphinxkwartier en/of Ceramique-wijk. Ook de Groene Loper dan wel de St. Pietersberg lenen zich voor GUIDED TOURS. Naast wandelen is ook fietsen mogelijk ( met eigen fietsen of gehuurde fietsen ). Met een  GUIDED TOUR ontdek je de mooiste plekken en gaat de geschiedenis van de stad pas echt leven.

De tours zijn bestemd voor gezelschappen tot 20 personen en geven cachet aan een familie- of vrienden-uitje dan wel een bedrijfsjubileum. Ook kleine gezelschappen zijn welkom.

Desgewenst zijn ook GUIDED TOURS mogelijk in Aken met als highlights de Dom en het Rathaus. De fascinerende historie rond Karel de Grote is de rode draad in deze tour.

Van de andere GUIDED TOURS, niet geboekt via deze site, gaat 10% van de fee naar UNICEF.

Belangstelling ?  Vul onderstaand formulier in of bel  06-81474702 :

sphinxkwartier foto 4

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s