Unicef City Tour

Jacvandeboogard

We kijken terug op een mooie stadswandeling t.b.v. Unicef onder leiding van de bekende cultuurhistoricus Jac van de Boogard. Het was niet alleen een inhoudelijk interessante wandeling door de stad, maar ook in een goede sfeer. De afsluiting in het Pothuiske was geanimeerd. Unicef dankt Jac voor deze prachtige middag en de participanten voor hun bijdrage aan Unicef, waarmee kinderen elders wederom een steuntje in de rug krijgen.

UNICEF heeft de bekende Maastrichtse cultuurhistoricus Jac van den Boogard ( hij kent de stad als geen ander ) bereid gevonden een stadswandeling te verzorgen voor UNICEF Maastricht en Mergelland op 10 mei 2019 a.s. om 14.30. De wandeling duurt ca. 2,5 uur en leidt van Centre Ceramique in Wyck naar de St. Servaasbrug. We sluiten gezamenlijk af bij Cafe De Karkol in de Stokstraat, waar UNICEF Maastricht & Mergelland nog een koffie, bier of wijn aanbiedt. De deelname-prijs is € 15 per persoon en komt ten goede aan hulp voor UNICEF-kinderen. Inschrijven via onderstaand formulier. Maximaal 25 deelnemers. De onderstaande beschrijving geeft inzicht in de rondleiding.

jac

jac

Maak uw € 15 p.p. na bevestiging deelname over naar rekeninghouder:   

Reg. Comite Unicef Maastricht
IBAN: NL56 INGB 0005 6657 52

 

UNICEF biedt in Maastricht en Aken ook GUIDED TOURS aan met de ervaren gids René Brouwers ( UNICEF vrijwilliger ). De fee voor zo’n tour is dan volledig bestemd als donatie voor UNICEF en wordt overgemaakt op de rekening van de penningmeester van UNICEF Regio Maastricht. Uiteindelijk wordt het bedrag aangewend voor al de goede kinderdoelen, die UNICEF steunt in  de wereld. De tour kan desgewenst ook in Duits of Engels. GUIDED TOURS in English and German possible.

getyourguide19

De monumentale binnenstad van Maastricht leent zich uitstekend voor een rondleiding met een UNICEF-gids. U hoort verhalen over het ontstaan en de historie van de stad in haar reeds 2000-jarig bestaan. Een gezellige pauze onderweg is altijd mogelijk. Ook kan de nadruk liggen op de industriële geschiedenis van de stad. Deze wandeling concentreert zich dan op het Sphinxkwartier en/of Ceramique-wijk. Ook de Groene Loper dan wel de St. Pietersberg lenen zich voor GUIDED TOURS. Naast wandelen is ook fietsen mogelijk ( met eigen fietsen of gehuurde fietsen ). Met een  GUIDED TOUR ontdek je de mooiste plekken en gaat de geschiedenis van de stad pas echt leven.

De tours zijn bestemd voor gezelschappen tot 20 personen en geven cachet aan een familie- of vrienden-uitje dan wel een bedrijfsjubileum. Ook kleine gezelschappen zijn welkom.

Desgewenst zijn ook GUIDED TOURS mogelijk in Aken met als highlights de Dom en het Rathaus. De fascinerende historie rond Karel de Grote is de rode draad in deze tour.

Van de andere GUIDED TOURS, niet geboekt via deze site, gaat 10% van de fee naar UNICEF.

Belangstelling ?  Vul onderstaand formulier in of bel  06-81474702 :

sphinxkwartier foto 4

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s